25 januari 2008

Halal bankieren


Barclays lanceerde dinsdag deze week drie fondsen die gebaseerd zijn op de islamitische wetgeving. Een zekere Sharida Mohamedjoesoef is de betreffende journalist die het artikel via dekrant de pers publiceerde. De etf's zijn bedoeld voor een bepaalde sector. Er zal een sharia-panel zijn die toeziet dat de fondsen gebruikt worden voor markten niet in strijdt met de sharia wetten.

Hoe kunnen ondernemers deelnemen voor financieringen? Lijkt interessant.

24 januari 2008

Yakult niet uit de schappen na dodelijke resultaten in risico groepen. van wetenschappelijk onderzoek

Er is sowieso iets niet pluis met die probio of nieuwe bacterie producten...als sommige mensen sneller dood kunnen, waarom horen we niet veel meer daarover in de media..maar goed, organisaties en bepaalde verantwoordelijkheden gaan soms voor als er een overwogen oplossing aanwezig is. Een everybody is happy moment zal je maar zeggen. 
Wat zou jij doen als je als voedsel producent financieringen hebt lopen om 380 000 dagelijkse gebruikers te voorzien? Alles uit de schappen halen betekent een rechtstreekse faillissement. Dus geloof echt niet alles in de krant..wetenschappelijk onderzoeksresultaten hebben bepaalde mensen binnen wetenschappelijke kringen de stoppels op het lijf geroepen en de media namen de bronnen zeer serieus. ..nu is alles ineens rustig en men drinkt meer dan we denken pro-biotica of die bacterie flesjes.. Er is wat mis hiermee...ik vertrouw het product niet en ik denk dat er genoeg  creatieve problemsolvers zijn in Nederland die dit smooth konden indammen...380000 dagelijkse gebruikers laat mij niet denken aan grappige investeringen...en wij weten wel hoever men kan gaan voor zulke zaken..

ik hou het op fruit en vollemelk...

19 januari 2008

Varkens op de snelweg


Dit is toch zo smerig...stel ze hadden geen controle op het vlees..hehe varkens blijven varkens. De voedsel authoriteiten waren wel ingelicht.

Opa plast op vrouwen in trein


Is toch erg? Geen woorden.

Hollandse Piranha


In leiden hebben ze een soort piranha in de gracht gevonden. Het is nu te bezichtigen in museum Naturalis.

18 januari 2008

96%


Dit is de positie die spam tot zijn eigen mag noemen als het gaat over "e-mail".  
Er is geen centraal plekje waar dit totaal gebeuren geexploiteerd kan worden..
Maybe een stichting voor de belangen van spammers? In ieder geval geen rustig vaarwater zou ik zeggen, maar wel interessant als datzelfde spammernetwerk gebundelde krachten zou vertonen voor goede doelen. Hehe, zal in ieder geval hun aanzien veranderen. Ik vind dat deze cijfers geen grappen maken. Overheden zouden op internationaal niveau met eigen belangen dit ding kunnen onderzoeken en misschien ook wel een heel groot nieuw netwerk ervan maken....

Duurzaamheid loont


Veehouders beginnen wat meer te letten op de welzijn van hun dieren. Bekijk deze varkens maar, foto van de krant gehaald. De boer zet hooi in hun stal zodat ze een varkensachtig lux bedje hebben.

Voor mij zijn zelfs de hogere klasse varkens, nog steeds varkens.

Boeing dreamliner


De dreamliner is de bovenste vliegtuig. Hoewel de airbus groter is..is de dreamliner meer revolutionair. De kast is gemaakt van carbon material, dus geen erosie mogelijk. In dit toestel zal er dus een veel beter klimaat en temperatuur aanwezig kunnen zijn. In de stalen kisten moet de lucht altijd wat droger zijn, juist om te verkomen dat de kist niet door vocht kan eroderen etc.
Omdat de body van carbon gemaakt is, is het ook veel lichter en zuiniger in verbruik.

Beter cabine lucht en goedkoper tot de eindbestemming. Dat is veel beter dan een super groot ding dat log en met droge lucht de wereld door reist met zn mensen.

Dus

16 januari 2008

Geert is Wilder dan wild in de Extremist


Coming soon in a theater near you.

15 januari 2008

Laptop of mobiel laden met zonne energie.


Veel laptoptassen bestaan met dit concept, maar volgens enkele onafhankelijke testers is deze zonne energie generator een van de krachtigste laders die zij kennen. Telefoons zijn in een uur ong geladen, laptops ietsje langer maar in ieder geval is het belangerijk te weten dat heel weinig portable stroom generators met dit doelgroep een krachtig genoeg productie systeem hebben. Dit betekent dat dit product zich genoeg en kwalitatief onderscheid. Concurrentie gaat deze richting op en als het goed is, hebben we in de toekomst veel krachtigere generatoren.
Tot nu hebben ze altijd van die goedkopere zonnecellen gebruikt.

13 januari 2008

Bombay taste

Gisteravond heb ik heerlijk gegeten te scheveningen. The bombay palace.

Ik had al eerder hier gegeten. Een goede vriend van suriname wees me de plek.
Het is een goeie plek voor besprekingen. 10% tip is genoeg, alleen parkeren is max 30 min, je moet het in de parkeergarage zetten en lopen ernaar toe.

5 januari 2008

Alpina Avalanche Extreme Regulator






Dit is pas een horloge. De Rose gold of de Black steel versie zijn mijn favourite. Er zijn twee versies van de Extreme avalanche, een automatische versie en een hand opgewonden versie. De hand opgewonden versie is de betere versie van het tweetal. Beide klokken zijn in feite goede kwaliteit; beschikken over 17 edelstenen; hebben kasten van hoogwaardig kwaliteit staal met goud en hebben dezelfde druk resistentie.

Toch is de hand opgewonden versie 50% duurder dan de automatische versie. De afbeelding geeft een automatische versie weer. De hand opgewonden versie noemt men: Le regalateur (regulator).

toen ik deze horloges voor 't eerst zag, vroeg ik me snel af waarom er zo een verschil is in prijs, want in vele opzichten zie je het verschil niet in de globale specificaties. Het verschil ligt voornamelijk in de duurzaamheid van de beide klokken.


Edelstenen en horloges: velen denken direct aan die bling-bling factor, maar niets is minder waar voor vele typen, of nagenoeg alle horloges van betere kwaliteit. Zoals je ziet, heeft deze alpina geen edelstenen aan de buitenkant, sterker nog, zijn band is van rubber. Naast die bling-bling factor, dat zeker weten een punt van discussie zal zijn voor hip-hop en R'n B rappers, worden edelstenen al heel lang gebruikt in klok mechanismen zelf. Horloges hebben voortdurend bewegende elementen die ervoor zorgen dat de wijzer altijd de juiste tijd aangeeft. Deze bewegingen zorgen voor wrijving, wrijving zorgt voor slijtage en slijtage is de monster in het gras voor klok-makers, want dit bepaald de duurzaamheid van je klokwerk.

Je weet nagenoeg wel dat staal gebruikt wordt in de mechanismes van horloges, maar dit staal is wel helemaal niet zo slijtvast als wij denken, vooral niet op de schaal waarover we het hebben. Op de plekken waar de slijtage het grootst is, gebruikt men edelstenen, zodat het klok-werk minder snel slijt en dus duurzamer is, of langer meegaat. Deze Alpina heeft 17 edelstenen.


Naast deze feiten, hebben beide versies geen batterij nodig. De automatische versie wind zichzelf op door de bewegingen van je pols. De hand opgewonden versie wind pas op, wanneer je het draai mechanisme zelf spant.

Dus waarom is de regulator duurder?

De slijtage van beide klokjes worden dus gewaarborgd door edelstenen. Wat blijkt is dat de hand opgewonden versie duurzamer is vanwege zijn operationele aard. Herken het verschil tussen een man en een vrouw, er bestaan verschillen dat wij niet kunnen voorkomen. Mannen zullen nou eenmaal sterker zijn dan vrouwen, laat dit voorbeeld maar aan een kant, herken gewoon het concept dat gaat over de verschillen op basis van de aard van het object.

De automatische versie is zo gemaakt, dat het zichzelf opwind door de bewegingen van je pols, wat betekent dat het mechanisme zelf wat fragieler gemaakt moet zijn om nog succesvol opgewonden te worden, anders verliest het klokwerk zijn initiele functie nog en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De hand opwind mechanisme is zo gemaakt dat wij met onze menselijke krachten het element niet makkelijk kapot kunnen draaien. Heel simpel en onbesproken, zoals het verschil tussen man en vrouw is, is een hand opgewonden klok veel sterker van binnen, waardoor het duurzamer is dan de meer fragiele automatische versie.

Per definitie kunnen wij de automatische versies veel vrouwelijker beschouwen dan de handopgewonden versie. Ik wil daarom graag een hand opgewonden versie.


Ps. Rolex en dergelijke merken hebben veel meer edelstenen (jewels) en de duurzaamheid bepaald natuurlijk de prijs, die gaan allemaal boven het Alpina merk, vooral ook vanwege de genoemde verschillen.

De kast en de luxe uitstraling kan een ieder bereiken met wat investering, maar alleen de betere klokkenmakers kunnen garanderen dat een klok na 100 jaar nog steeds de juiste tijd aangeeft.

ik moet dit eigenlijk niet aanhalen hier, tussen deze mechanische broeders, heeft men bewezen dat digitaal electrische klokken preciezer zijn dan, mechanisch met of zonder batterij.

hier kan ik aanhalen dat mechanisch met batterij niet eeuwig is en al helemaal niet als de batterij dood is (hehe) en dat digitaal electrisch precies mag zijn in zijn tijd, maar hiervoor geld precies hetzelfde. De schoonheid ligt gewoon in het feit dat we een mechanical swiss naar de maan kunnen sturen en nakomelingen hem 100 of 1000 jaar later kunnen opwinden en deze houdt de tijd bij voor hun.

ONZE TIJD IS SCHAARS, ELK GEPASSEERD MOMENT ZIE JE NIET MEER TERUG.

IK GELOOF IN ALLES DAT BLIJFT OVERLEVEN.

Dakar afgelast door La bin Lada?

Dit zijn toch van die irritaties die je elke dag hebt van deze mensen.

Jammer dat ze nooit terug kunnen komen van de dood, om hun kameraden te vertellen dat hun zelfmoord acties hen regelrecht naar de Hel leidt. Zo jammer dat God hun misschien eeuwig laat kijken naar hun misleide broeders die vol moed en geloof, vlak voordat zij zich opblazen, het sleutel gebed opzeggen en naar boven staren en zo deze wereld verlaten.
De kameraden die neerkijken zullen eeuwig moeten leven in spijt en er niks aan kunnen doen.

Er bestaat geen bedreiging voor de Islam meer...niet met meer dan een miljard volgers.
Als deze kennis bestond 1400+ jaar geleden, dan werd er duidelijk gemaakt wanneer gevechten niet meer van toepassing zijn.

Tot ergernis van deze idioten gaat iets moois als de dakar niet door.
Er bestaat geen woord voor de ontstane rommel.
Ik kan alleen zeggen, ik ben een moslim met grenzen.

Konijntjes bij de slager


Ik heb een hele tijd al konïjn gelust, maar bij de slager zag ik m vanmiddag. Met oogjes en al vond ik t meer een freakshow dam wat anders.
Zijn r konijn eters daarbuiten? Is die kop eçht zo smakelijk?
Ik vindt dat een slager die kop in ieder geval eraf kan halen.

3 januari 2008

Nato Awacs boven Utrecht-noord

Heel geheimzinnig zie ik deze buggers vliegen boven het gebied waar ik woon. Het zijn Nato Awacs vliegtuigen. Natuurlijk ben ik snel erbij thuis. Foto is gemaakt bij 480mm op 6mp's.

Awacs staat voor Airborne Warning and Control System.
Ik vraag me elke keer af wat ze precies zoeken in dit gebied. Ze vliegen soms wel 5 keren langs. Soms heb ik een idee dat ze infrarood kunnen zien door huizen, wat in feite wel heel goed mogelijk is, want men noemt ze ook wel spy-planes in sommige streken van de wereld.
Een vliegtuig als deze kost Nato en een ieder die geinteresseerd is 75 miljoen Dollar.

Deze vliegtuig is in feite bedoeld om bedreigingen voor en in het luchtruim op te sporen, te identificeren, te volgen en ook te onderscheppen.

Toen ik precies wist wat het was, vroeg ik me weer af, "wat doe je boven Utrecht? ".

Terroristen in Utrecht? kande...a kang toch?

in ieder geval hebben ze business hier en deze vliegtuigen worden in geen geval gebruikt voor commerciele doeleinden.