5 januari 2008

Alpina Avalanche Extreme Regulator






Dit is pas een horloge. De Rose gold of de Black steel versie zijn mijn favourite. Er zijn twee versies van de Extreme avalanche, een automatische versie en een hand opgewonden versie. De hand opgewonden versie is de betere versie van het tweetal. Beide klokken zijn in feite goede kwaliteit; beschikken over 17 edelstenen; hebben kasten van hoogwaardig kwaliteit staal met goud en hebben dezelfde druk resistentie.

Toch is de hand opgewonden versie 50% duurder dan de automatische versie. De afbeelding geeft een automatische versie weer. De hand opgewonden versie noemt men: Le regalateur (regulator).

toen ik deze horloges voor 't eerst zag, vroeg ik me snel af waarom er zo een verschil is in prijs, want in vele opzichten zie je het verschil niet in de globale specificaties. Het verschil ligt voornamelijk in de duurzaamheid van de beide klokken.


Edelstenen en horloges: velen denken direct aan die bling-bling factor, maar niets is minder waar voor vele typen, of nagenoeg alle horloges van betere kwaliteit. Zoals je ziet, heeft deze alpina geen edelstenen aan de buitenkant, sterker nog, zijn band is van rubber. Naast die bling-bling factor, dat zeker weten een punt van discussie zal zijn voor hip-hop en R'n B rappers, worden edelstenen al heel lang gebruikt in klok mechanismen zelf. Horloges hebben voortdurend bewegende elementen die ervoor zorgen dat de wijzer altijd de juiste tijd aangeeft. Deze bewegingen zorgen voor wrijving, wrijving zorgt voor slijtage en slijtage is de monster in het gras voor klok-makers, want dit bepaald de duurzaamheid van je klokwerk.

Je weet nagenoeg wel dat staal gebruikt wordt in de mechanismes van horloges, maar dit staal is wel helemaal niet zo slijtvast als wij denken, vooral niet op de schaal waarover we het hebben. Op de plekken waar de slijtage het grootst is, gebruikt men edelstenen, zodat het klok-werk minder snel slijt en dus duurzamer is, of langer meegaat. Deze Alpina heeft 17 edelstenen.


Naast deze feiten, hebben beide versies geen batterij nodig. De automatische versie wind zichzelf op door de bewegingen van je pols. De hand opgewonden versie wind pas op, wanneer je het draai mechanisme zelf spant.

Dus waarom is de regulator duurder?

De slijtage van beide klokjes worden dus gewaarborgd door edelstenen. Wat blijkt is dat de hand opgewonden versie duurzamer is vanwege zijn operationele aard. Herken het verschil tussen een man en een vrouw, er bestaan verschillen dat wij niet kunnen voorkomen. Mannen zullen nou eenmaal sterker zijn dan vrouwen, laat dit voorbeeld maar aan een kant, herken gewoon het concept dat gaat over de verschillen op basis van de aard van het object.

De automatische versie is zo gemaakt, dat het zichzelf opwind door de bewegingen van je pols, wat betekent dat het mechanisme zelf wat fragieler gemaakt moet zijn om nog succesvol opgewonden te worden, anders verliest het klokwerk zijn initiele functie nog en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De hand opwind mechanisme is zo gemaakt dat wij met onze menselijke krachten het element niet makkelijk kapot kunnen draaien. Heel simpel en onbesproken, zoals het verschil tussen man en vrouw is, is een hand opgewonden klok veel sterker van binnen, waardoor het duurzamer is dan de meer fragiele automatische versie.

Per definitie kunnen wij de automatische versies veel vrouwelijker beschouwen dan de handopgewonden versie. Ik wil daarom graag een hand opgewonden versie.


Ps. Rolex en dergelijke merken hebben veel meer edelstenen (jewels) en de duurzaamheid bepaald natuurlijk de prijs, die gaan allemaal boven het Alpina merk, vooral ook vanwege de genoemde verschillen.

De kast en de luxe uitstraling kan een ieder bereiken met wat investering, maar alleen de betere klokkenmakers kunnen garanderen dat een klok na 100 jaar nog steeds de juiste tijd aangeeft.

ik moet dit eigenlijk niet aanhalen hier, tussen deze mechanische broeders, heeft men bewezen dat digitaal electrische klokken preciezer zijn dan, mechanisch met of zonder batterij.

hier kan ik aanhalen dat mechanisch met batterij niet eeuwig is en al helemaal niet als de batterij dood is (hehe) en dat digitaal electrisch precies mag zijn in zijn tijd, maar hiervoor geld precies hetzelfde. De schoonheid ligt gewoon in het feit dat we een mechanical swiss naar de maan kunnen sturen en nakomelingen hem 100 of 1000 jaar later kunnen opwinden en deze houdt de tijd bij voor hun.

ONZE TIJD IS SCHAARS, ELK GEPASSEERD MOMENT ZIE JE NIET MEER TERUG.

IK GELOOF IN ALLES DAT BLIJFT OVERLEVEN.